Geri dön

Özel direksiyon dersi Bayrampaşa

Bayrampaşa ve civarı özel direksiyon dersi, bay ve bayan hocadan akan trafikte direksiyon eğitimi alma ihtiyacınız varsa sizlere bir telefon kadar yakınız.

Konusunda tecrübeli bay ve bayan hocalarımızdan İstanbul trafiğinin yoğun akışı içinde birebir akan trafikte kurallara uyan ve bilinçli sürücü olarak sizleri yetiştirmektedir.

Bayrampaşa hizmet bölgelerimiz içinde olup özel direksiyon dersi için arayın gelelim istediğiniz güzergahlarda çalıştıralım. Bayrampaşa gidiş geliş veya mesafe farkı için ek ücret talebimiz yoktur.

Bayrampaşa, İstanbul İlinin bir ilçesidir. Kuzeyde Gaziosmanpaşa, doğuda Eyüp, güneyde Zeytinburnu, batıda Esenler ile çevrilidir.

1970 yılında İstanbul nüfusunun %4.11'ini oluşturan Bayrampaşa, 2000 yılında % 2.44'lük bir paya sahiptir.

Bayrampaşa ilçesi, nüfus yoğunluğu açısından, yıllara göre artan değerlere sahiptir. İstanbul'un en yüksek yoğunluk değerine sahip ilçelerinden birisidir. 1970 yılında yoğunluğu 130 ki/ha iken 2000 yılında 259 ki/ha yoğunluk değerine ulaşmıştır.

Tarihi

1927 de Bulgaristan ın Filibe şehrinden göç eden ve yöreye ilk yerleşen göçmen grubuna tarım için ayrılan bölgede bağcılık yapılmış, sağmal inekler yetiştirilmek üzere Veli bey (Demirkapı), Ferhat paşa ve Cicoz adlı çiftlikler kurulmuştur.

İstanbul halkının 1950 lere kadar mesire yeri olan ve gelenlerin istedikleri kadar üzüm yedikleri, ancak dışarıya çıkartamadıkları meşhur Numune bağları, Abdi İpekçi Caddesi ile O-1 Kara yolu arasındaydı. (Anılan bağlardan geriye Numune bağ Caddesi adı kalmıştır.) Bugünkü Bayrampaşa nın ilk nüvesini oluşturan ve 1954 te köy statüsüne getirilen Sağmalcılar, Rami Bucağı sınırları içindeydi ve Maltepe Askeri Kışlası nedeniyle Kışla Arkası olarak da anılıyordu.

1927 den itibaren gruplar halinde Bulgaristan ve Yugoslavya dan gelen göçmenlere ilaveten 1955 te İstanbul un iki büyük caddesi olan Vatan ve Millet Caddeleri yapılırken evleri istimlake uğrayan vatandaşların çoğunun Sağmalcılar Köyü ne yerleşmesi, nüfusun artışına neden oldu. Ayrıca, 1950 den itibaren bölgede yapılan fabrikalar, ilçeyi sanayi bölgesi haline getirdi.

Sağmalcılar Köyü 1960 ta belediye oldu. Mimar Sinan tarafından İstanbul un su ihtiyacını karşılamak amacıyla döşenen ve halen faal durumda bulunan su kanallarına, inşa edilen binaların atık su ve tuvalet tesisatlarının yanlış bağlanması ve bu su kanallarına bağlı çeşme sularının bölge halkı tarafından kullanılması sonucunda semtte kolera salgını çıktı. Salgın çok kişinin hayatına mal oldu. Sağmalcılar adını zihinlere kolera sözcüğüyle birlikte yerleştiği düşünülerek ve lV. Murad ın sadrazamlarından Bayram Paşa nın burada bir çiftlik sahibi olmasından esinlenilerek Sağmalcılar adı Bayrampaşa olarak değiştirildi.

Eyüp İlçesi nin bir semti olarak gelişmesini sürdüren Bayrampaşa Mayıs 1990 tarihinde ilçe statüsüne yükseltildi. Böylece Eyüp Belediyesinden ayrılarak müstakil belediye teşkilatına kavuşturuldu. Bayrampaşa, cadde ve sokakları ile oldukça planlı bir şehir görünümündedir. Semt merkezi Orta Mahalle, Vatan ve Yeni doğan Mahallelerini içine almaktadır.

sayfa içeriği: Bayrampaşa direksiyon kursu, bayrampaşa direksiyon eğitimi, direksiyon dersi