Geri dön
motosiklet dersi

A2 Motosiklet Eğitimi

1-BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ:
Bu eğitimde sürücü öncelikle motorun tekniği, motosikletin tanıtımı hakkında bilgi edinir, dengede kalabilmeyi, pratik ve güvenli sürüş tekniklerini öğrenir, yavaş gitme ve slalom' da beceri geliştirmesi dengeleri sağlanır.

2-TRAFİKTE GÜVENLİ ve PRATİK A2 SÜRÜŞ EĞİTİMİ:
Sürücünün şehrin trafik koşullarında güvenli pratik sürüş becerisinin kazanması, virajlarda ve eğimli yollardaki iniş çıkışlarda edinmesi gereken sürüş tekniklerini edinmesi sağlanır.

3-İLERİ SÜRÜŞ VE YARIŞ TEKNİKLERİ:
Bu eğitim aşaması için sürücünün öncelikle ikinci kademe eğitimi almış olması gereklidir. Daha güçlü motosikletlerde yapılan bu eğitimde sürücünün her türlü hava ve yol koşullarında ve beklenmedik her türlü şartlarda karşılaşabileceği durumlar hakkında tecrübe kazandırılır. Birtakım Üstün sürüş teknikleri eğitimi verilir.

A2 Sınıfı Ehliyet (Motor Sürmek Tutkudur.)motosiklet sınavı

2918 sayılı Trafik Kanununa göre A2 sınıfı ehliyet alabilmek için en az 17 yaşını bitirip 18 yaşından gün almak gerekmektedir.

A2 sürücü belgesi ile motorlu bisiklet, motor siklet ve scooter kullanılabilmektedir.

İlk defa hiç ehliyeti olmadan a2 ehliyet alacak sürücü adayları Trafik, Araç Bilgisi, İlk yardım ve direksiyon sınavlarına tabi tutulur.

Herhangi bir ehliyeti olup fark sınavına girecek adaylar ise Teorik  derslerden muaf olup sadece direksiyon sınavlarına tabi tutulur.

Bu kurs, A2 sınıfı ehliyet almak isteyenler veya ilk defa motosiklet kullanacaklar için uygundur. Kurs sabah saat 08:00' da başlar. 22:00 da biter.

1.Gün A2 Eğitim Programı

Motosikletle tanışma, Isınma.
Sessiz seyir, denge.
Motosikleti çalıştırma, ilk 1 mt.
Motoru stop etme. Mola. İlk Fren
Duruş, bakış, denge çalışması,
Vites değişimi. Yemek molası
Viraj-Dönüş çalışması.
Genel tekrarlar.
1.Günün sonu.

2. Gün Eğitim Programı

1.günün tekrarı, alıştırma.
8 çalışması. Mola.
Keskin dönüşler.
Düşük hızda manevra.
Kombine fren çalışması.
Slalom.
Kurs sonu değerlendirmesi.

Direksiyon Geliştirme Merkezi Kaliteli ve Teknik Eğitim

Eğitimlerimizin Detaylarını Lütfen Okuyunuz:

Temel Eğitim:

Bisiklet dengesi olup daha evvel hiç motor kullanmamış olanlara yönelik başlangıç eğitimidir.

SÜRE: 2 gün 16 saat pratik ve teoriktir.

Motosiklet ile ilk defa tanışacak olan katılımcılara, doğru kararlar almasını, riskleri algılamasını, güvenli ve kurallara uygun beceriler kazandırmayı böylece motosiklet kullanmayı zevkli hale getirmek amaçlanmıştır.

Temel Eğitim Programının İçeriği: Teorik ve Pratik eğitimlerden oluşmaktadır. Teori eğitiminde teknik bilgiler, güvenli sürüş teknikleri, riskleri algılama, trafik bilgisi, motosiklet ekipmanları ve ilk yardımdan oluşmaktadır.

Pratik eğitim programının içeriği: İlk aşaması 100cc ve 150cc'lik (Vespa ve Piaggio) marka otomatik motosikletlerden oluşmaktadır. İkinci aşaması 125 cc lik vitesli motorlarla devam ederken bu program dahilinde.

Statik Eğitim

Motosiklete binmek ve inmek.
Orta ve yan sehpaların kullanımı.
Devrilen motoru doğrultmak.
Doğru oturuş pozisyonları.
Mekanik bilgiler hakkında uygulama yapılacaktır.

Sürüş Eğitimi

Kontrol mekanizmalarının kullanılması, slalomlar, dar ve geniş açılı dönüşler, kavrama çalışmaları, duruş ve kalkışlar, ayak, vücut ve kafa hareketlerinin tamamının kullanılması, yokuşlarda duruş - kalkış, denge ve motora adaptasyon çalışmalarıdır.

Bayanlara Yönelik Eğitim:

18 Yıllık motor eğitimi deneyimimizle 100cc ve 150cc'lik otomatik motosikletlerin bayanlar tarafından talep edildiğini söyleyebiliriz.

Bu talep özellikle İTALYA, İSPANYA ve YUNANİSTAN da Vespa motosikletlerin bayanların vazgeçemeyecekleri bir aksesuarları gibi olmuş, daha ötesi motorlarının, kasklarının ve kendi özel kıyafetlerinin renkleri ile bütünleşmişlerdir.

SÜRE: 2 gün 5 gün arası değişir.

Teorik Eğitim Programının içeriği: Güvenli ve savunucu sürüş teknikleri, riskleri algılama, trafik bilgisi, motosiklet ekipmanları ve ilkyardım tanıtımıdır.

Pratik eğitiminin içeriği: Doğru oturuş pozisyonları, yan ve orta sehpaların kullanımı, ayak, vücut ve kafa hareketleri, slalomlar, yokuşlarda duruş kalkış, denge ve motora adaptasyon çalışmalarıdır. Pratik eğitimimiz 100cc (Piaggio)150cc (Vespa) scooterlarla başlayıp ilerleyen saatlerde 200 ve 250cc otomatik motosikletlerle bayan kullanıcılara farklı ağırlıklardaki motosikletlerle denge ve adaptasyon çalışmalarını içerir.

Bu programa katılacaklarda bisiklet üzerinde temel denge becerilerine sahip olma şartı aranmaktadır.

Güvenli Sürüş-1 Eğitimi:

SÜRE: 2 gün 5 gün arası değişir.

Motosiklet kullanmayı kendi becerimle öğrendim ve bir süredir farklı kategorilerde otomatik veya vitesli motosiklet kullandım. Kişisel çabalarımla tecrübe sahibiyim ve bunları daha da geliştirmek istiyorum dediğinizde, size uygun bu programın becerilerinizi geliştirmek konusunda iyi bir seçim olacağını düşünüyoruz. Çünkü akan trafikte yapılan uzun kilometreler kapalı alanımızdaki düşük sürat eğitimleriyle geliştirildiğinde ortaya çıkacak sonuç güvenli ve savunmacı tekniği, riskleri algılama ile bütünleşmiş olacaktır.

Hali hazırda kendi becerisiyle öğrenip uzun yıllar motor üzerinde olup uzun kilometreler yapılmış olunsa bile yanlış tekniklerin kullanılmasından dolayı tekniklerin gelişmeyip mükemmel leşmediği de gözlemlerimiz arasındadır. Bundan dolayı daha evvel eğitim almamış olanlara tavsiye edeceğimiz bir programdır. Bu programda 150cc otomatik ve 125cc lik vitesli motosikletlerle yapılmaktadır. Bunun amacı motosiklet hacminden daha önemli sürüş tekniklerinin mükemmelleştirilmesidir.

Programın 2. aşaması vitesli motosikletlerle slalomların açıları değiştirilerek, dönüşler daraltılarak, farklı fren çalışmaları, yokuş slalomların da duruş-kalkış, engelden kaçma ve viraj içinde fren teknikleri çalışmaları yapılacaktır.